Podium Judo Kings

VENRAY - De judoka's van de Judo Kings uit Akkrum, Burgum, De Westereen en Feanwâlden zijn zaterdag actief geweest in Venray op een internationaal judotoernooi.

Het toernooi in Venray had een zeer internationaal karakter: er waren judoka's uit heel Europa, van Rusland, tot Zweden en van Slowakije naar Engeland. Niet elke club mocht alle judoka's afvaardigen, alle clubs waren gebonden aan een maximumaantal deelnemers naar aanleiding van de prestaties van voorgaande jaren. De Judo Kings hadden plek voor negentien judoka's.

Twee judoka's wisten het tot het podium te schoppen. Quinten van der Veen (De Westereen) won in de klasse tot 38 kilogram in de leeftijdsklasse tot 15 jaar het brons.

Hij won van de Duitser Dassow, vervolgens van twee Nederlanders, Vlasveld en Schuijers, maar verloor daarna in een spannende partij van de Duitser Popp. In de partij om brons won hij met een schouderworp en vervolgens een verwurging.

Nathan Klokman (Feanwâlden) moest op zondag judoën, hij zat in de leeftijdsklasse tot 18 jaar in de gewichtsklasse tot 46 kilogram. Nathan was in de eerste ronde vrijgeloot en won de tweede partij van een Duitser met een mooie grondtechniek.
Daarna verloor hij de volgende wedstrijd van De Mets uit België. De partij om brons wist Nathan met een vol punt te winnen.