Recorddeelname jeugdtoernooi KC de Pein

OPEINDE - Zaterdag was het negenenzestigste jeugdkorfbaltoernooi van KC de Pein. Het jeugdtoernooi van KC de Pein stond dit jaar garant voor korfbalplezier van een recordaantal teams.

Met 156 jeugdteams uit Noord-Nederland resulteerde dit in een mooie korfbaldag voor ruim 1500 personen. Het was op het piekmoment dan ook gezellig druk op sportpark Douwekamp in Opeinde. Met een levensgrote grabbelbak en een optreden van RIES Kinderplezier werden de kinderen vermaakt, maar er zijn vooral wedstrijden gespeeld: ruim 200!

's Ochtends was de jongste jeugd aan de beurt, waar 96 teams zich over 26 velden verspreidden. Voor de allerjongsten was er een groots welpenevenement waar korfbalspelletjes, schmink en een kleine grabbelbak voor menig vertier zorgde.
De oudere jeugd kwam na de middag zijn kunsten vertonen op de vele velden. De hele dag verliep volgens een perfecte, strakke planning, waardoor alle spelers, coaches, scheidsrechters en het in grote getale aanwezige publiek zich richtten op hetgeen waarvoor het toernooi georganiseerd wordt: korfbalplezier!

Alle uitslagen en standen staan op website jeugdtoernooi.kcdepein.nl.
Hier staan tevens honderden foto's op van de stralende dag in Opeinde. In 2018 is het toernooi op zaterdag 9 juni.