De Jister heropend

BURGUM - De Jister in Burgum, onderdeel van Talant, heeft een verbouwing ondergaan en werd donderdag 8 juni feestelijk heropend. De Jister is een locatie van Talant met onder andere horeca-, arbeidsmatige, creatieve en belevingsgerichte activiteiten.

Voor cliënten van De Jister, verwanten en betrokkenen was er een heropeningsfeest. Arend, cliënt bij Talant, kreeg de eer om de locatie officieel te openen met het doorknippen van een lintje.

Na een oriënterend onderzoek bij concullega's werd besloten dat De Jister toe was aan een verbouwing om betere dagbesteding te kunnen bieden aan cliënten. Door de verbouwing is de locatie toegankelijker voor mensen met een beperking en is het een prettige omgeving om in te werken, hobby's uit te oefenen en elkaar te ontmoeten.
De verbouwing heeft ervoor gezorgd dat elke ruimte van De Jister een duidelijke functie heeft. Zo zijn er nu specifieke lokalen voor creatieve activiteiten en is er een centrale ontmoetingsruimte met kantine. Iedere cliënt kan een eigen dagprogramma kiezen. Ook is er de keuze tussen individuele of groepsactiviteiten. Hiermee biedt Talant een waardevolle en praktische invulling van één van haar ambities: "De cliënt krijgt de beste zorg en heeft zelf de regie op zijn eigen leven en ontwikkeling."