ONT viert feest na de promotie naar de tweede klasse.
ONT viert feest na de promotie naar de tweede klasse. Foto: Ingezonden

ONT wint finale nacompetitie en promoveert

LUTTELGEEST - Over twee wedstrijden was ONT in de nacompetitie te sterk voor tweedeklasser Tonego uit Luttelgeest. Na de 1-1 in eigen huis vorige week boekte ONT in Luttelgeest een 0-2 winst. Tegen de verhoudingen in, maar daar maalde geen enkele ONT'er om. ONT is na één jaar derde klasse terug in de tweede klasse.

ONT promoveerde zonder coach Uilke Damstra. Hij boekte al lang geleden een vakantie. De coaching was zaterdag in handen van assis tent-trainer Jeroen van Wijk, met naast zich interim-assistent Lolke Rozema. Ze zagen dat Tonego tegen ONT een wedstrijd was tussen twee verschillende spelstijlen. Tonego wilde voetballen en ONT wilde tegenhouden om met uitvallen gevaar te stichten. Beide strategieën lukten, met een voor ONT voordelig resultaat.

in de zevenendertigste minuut kwam ONT verrassend op voorsprong. De organisatie bij Tonego was even zoek nadat aanvoerder Tim Gielleit geblesseerd van het veld moest. Wytze Pilat bracht de bal voor het doel, Teake van der Hoek legde de bal terug op de vrijstaande Dion Smits en die zette 0-1 op het scorebord. In de tweede helft stond Hielke Knippels aan de basis van de 0-2. Teake van der Hoek maakte het beheerst af. Voor het eerst in de clubhistorie promoveerde ONT via de nacompetitie. In eerdere nacompetities bleek het kaarsje van ONT vaak opgebrand. Dat was nu zeker niet het geval en dat zag ook Jeroen van Wijk: "Een fantastische teamprestatie met een uitblinkende keeper. Ongelofelijk hoeveel energie deze groep na een lang seizoen nog heeft."