De deelnemers van de reünie van TFS.
De deelnemers van de reünie van TFS. Foto: Sjoukje Postma.

Reünie voetbalclub TFS met spelers jaren zeventig

DRACHTSTERCOMPAGIE - Op initiatief van oud Kompenijster voetballer Roelof Smeding organiseerde de voetbalvereniging TFS op vrijdag 9 juni een reünie voor de spelers die in de jaren zeventig ooit met Roelof Smeding in een team gevoetbald hebben. Ook de oud-trainers Appie Alberda en Rienk Bosma waren aanwezig.

Roelof Smeding emigreerde in 1988 naar Mexico en was nu twee weken terug in Nederland. Met ruim 35 deelnemers werd de reünie een groot succes. Sommigen hadden elkaar in meer dan veertig jaar niet gezien.

Na een bezoek aan de lokale begraafplaats kon iedereen genieten van het Chinees buffet. Daarna werden er oude foto's en beelden, afkomstig van erelid Sipke van der Heide, vertoond.

Uiteraard ging dit gepaard met de nodige anekdotes uit de jaren zeventig. Al met al een uniek gebeuren: een reünie met spelers van veertig jaar terug. Op de foto de deelnemers van de reünie. Staand v.l.n.r.: Harm Krans, Rienk Bosma, Wietse van der Zee, Joekie van der Mei, Piet Aans, Freerk Bethlehem, Aalsen van der Weg, Henk Bissels, Sietse van der Veen, Arie Bouma, Wiebe van der Heide, Keimpe Bouma, Lous Monderman, Frits Kats, Sietse Tibbesma, Sietse Buursma, Imme Nijboer en Appie Alberda.

Op de hurken v.l.n.r.: Rob Combee, Klaas Weening, Bonne Aans, Jelke van der Vee, Pieter Postma, Wieke Kats, Roelof Smeding, Pier Meijer en Jan Buursma.