Sportdag en rommelmarkt ONT

OPEINDE- In samenwerking met gymnastiekvereniging TONEO organiseert voetbalvereniging ONT zaterdag 24 juni een rommelmarkt en sportdag, met daarbij optreden van zangeres Jayden.

Op het programma staan spelletjes en speeltoestellen voor de jeugd, een demonstratie van gymnastiekvereniging TONEO, streetdance en een voetvolleytoernooi. De rommelmarkt is van 13.00 tot 15.00 uur en vanaf 17.00 uur komt Jayden optreden. De demonstraties en spelletjes zijn van 13.00 tot 16.30 uur en het voetvolleytoernooi begint om 14.00 uur. Dit alles op sportpark Douwekamp in Opeinde met gratis toegang en deelname.

Wereld Food
Festival Buitenpost

BUITENPOST - Op zaterdag 23 september vindt het Wereld Food Festival plaats in Buitenpost. Een festival met allerlei feestelijke activiteiten georganiseerd door zo'n vijftig vrijwilligers uit Buitenpost van Nederlandse en buitenlandse afkomst.

Een optocht en ontdekkingstocht door Buitenpost, een podium met dans, muziek, mode en kunst en een Wereld Food markt maken deel uit van het festival.

Initiatiefnemers Annie Postma en Hennie Pilat-Duhoux uit Buitenpost en Jan de Boer uit Boelens laan willen hiermee geld inzamelen voor biogasinstallaties voor drie middelbare scholen in Tanzania. Ook willen ze mensen met verschillende culturele achtergronden die in Buitenpost en omgeving wonen, op een leuke en positieve manier met elkaar in contact brengen.

Maestro: dirigeren kun je leren

DAMWALD - Brassband Ere Zij God brengt zaterdag 17 juni een Maestro Concert, een avond vol entertainment. Dit evenement is in de 'Kruisweg' van Damwâld. Dirigent Gerben Huizinga geeft samen met zijn brassband 'Ere Zij God' een afwisselend concert.

Ook de jeugdleden gaan optreden. En er zijn nog vier volwassen 'leerlingen'. Huizinga heeft vier Maestro-kandidaten in een spoedcursus de kneepjes van het dirigeervak proberen te leren. Of dit is gelukt, is te zien op zaterdag 17 juni om 20.00 uur in De Kruisweg van Damwâld.

De Maestro's zijn zeer aan elkaar gewaagd en hebben elk hun eigen opvallende kwaliteiten. Wie wint de titel 'Maestro 2017'? Is het Cynthia van den Broeke, Dave van den Bremer, Greetje Wiersma of Wyger Smits? Hun lot ligt in handen van de vakkundige jury.

De entree bedraagt € 5,00. Kinderen tot 12 jaar zijn gratis. Wilt u zeker zijn van een plaats? Aan de deur kunt u kaarten kopen. Reserveren kan via: erezijgoddamwoude@outlook.com.