Het theehuisje van Passiflora.
Het theehuisje van Passiflora. Foto: Ingezonden.

Open Tuinweekend Passiflora Drachten

DRACHTEN - In het weekend van 17 en 18 juni zijn de tuinen van Passiflora in Drachten van 10.00 tot 16.00 uur voor het publiek geopend.

Het complex van tuinen, kas en kwekerij is onderdeel van Talant. De werknemers hebben met hun net iets andere mogelijkheden heel veel plezier in hun werk en omdat zij trots zijn op het resultaat, laten zij graag de kleurige borders aan bezoekers zien. Deze groene oase in de woonwijk Maartenswouden is uniek en steeds meer buurtbewoners en mensen uit de wijde regio ontdekken dit. Passiflora is een plek waar niemand anoniem is en waar aandacht is voor iedere bezoeker.

Planten voor de zomer en voor de herfst aanschaffen kan natuurlijk nog, er is heel veel om uit te kiezen. Er zijn nu mooie borders met vaste planten te zien in combinatie met eenjarige uitbundige bloeiers en markante siergrassen. In de bijentuin staan niet alleen voor bijen betoverende soorten. Ook is er een sfeervolle theetuin en natuurlijk neem je even plaats in het theehuisje. De zesendertig scholieren, die dit voorjaar de bijenles hebben gevolgd, worden tijdens het open tuinweekend verwacht. Hun plantje, dat met zorg door de werknemers werd opgekweekt, kan weer opgehaald worden.

Ook is er een werkplaats waar haardhout wordt verwerkt, dat wordt gedemonstreerd. Met enthousiasme verzorgen de werknemers wandelingen door de tuin en vertellen dan wat ze zoal voor de planten hebben gedaan.

Welkom dus op zaterdag 17 en zondag 18 juni van 10.00 tot 16.00 uur bij Passiflora aan de Akkers 5 in Drachten. Nog twee tips voor de agenda van juli: zaterdag 1 juli, Netwerken met muziek en kunst in de tuin. Zaterdag en zondag 8 en 9 juli: Open Imkerijdagen.