Veenlandschap in Kunsthuis Syb

BEETSTERZWAAG - Kunsthuis SYB nodigt bezoekers uit voor een dagprogramma (op vrijdag 23 juni) over de sporen die de mens heeft nagelaten in het veenlandschap.

In de ochtend wordt de bekroonde 16mm film 'Flow Country' (2017) van Jasper Coppes vertoond, gevolgd door een vraaggesprek met de kunstenaar. In de film neemt Jasper Coppes de kijker mee in een bijzondere verkenning van de veenmoerassen (Peatlands) in Schotland.

Na de lunch gaan de deelnemers onder leiding van Theo Spek (hoogleraar landschapsgeschiedenis aan de Rijksuniversiteit Groningen) en veendelver van het laatste uur Theun de Leeuw, zelf de modder in op zoek naar sporen van het verleden in het veenlandschap bij Nij Beets (natuurgebied De Deelen). Deze dag is onderdeel van het het publieksprogramma dat is samengesteld door de Nederlandse kunstenaar Josje Hattink als onderdeel van haar project 'Drach' (1 augustus tot 10 september in Kunsthuis SYB). Het volledige programma wordt binnenkort gepubliceerd op website http://kunsthuissyb.nl/?p=2845

Wil je aanwezig zijn bij de filmscreening en deelnemen aan deze excursie, geef je dan op bij Kunsthuis SYB: info@kunsthuissyb.nl. Wacht niet te lang, want er is plaats voor maximaal 25 personen. Deelname: gratis. SYB verzorgt de lunch.

Vervoer: op eigen gelegenheid met de auto. Indien u niet over een auto beschikt, kan worden bemiddeld voor een carpool-afspraak.