Open dag bioboer

DRACHTSTERCOMPAGNIE - Op zaterdag 17 juni organiseert biodynamische boerderij 'De Kompenije' / Zorgboerderij 'Het Midden' aan de Feart 27-29 haar jaarlijkse open dag. Iedereen is van harte welkom van 10.00 tot 16.00 uur.

Er zijn rondleidingen, er is proeverij en verkoop van eigen producten. Voor de kinderen is er een trampoline, een slingertouw in de stal, er zijn jonge geitjes en een kip met kuikentjes. Petra Essink (auteur 'Barstensvol leven') houdt een lezing van 11.00 tot 12.00 uur over kwaliteit van voeding en proeverij van melk.

Verder is aanwezig De Kleine Salamander (ecologisch imker, tuinman en didgeridoo- muzikant). Er is een didgeridoo-workshop van 14.30 tot 15.15 uur. Andere deelnemers zijn: 'De Es' (praktijk voor kruidengeneeskunst), Adriƫnne Jonker vertelt over het belang van hoorns op de koe, Jonas van der Vlugt, met ritjes te paard voor kinderen en Aukje Stoffelsma (biologisch kok/cateraar).

'De Kompenije' is een gemengd biodynamische boerderij met koeien, varkens, geiten, kippen en bijen. Verder is er akkerbouw, een grote moestuin met kas en bloemen en een kaasmakerij.
Zorgboerderij 'Het Midden' is onderdeel hiervan en biedt drie dagen per week dagbesteding voor mensen met een beperking.