Excursie Elzegea

JISTRUM - Stichting Elzegea houdt dinsdag 20 juni van 19.00 tot 21.00 uur een verkenning rond Jistrum, één van de vier Esdorpen aan de Burgumer Mar.

De verkenning betreft de historische samenhang in het gebied in en rondom Jistrum en de aansluiting met de Burgumer Mar, met aandacht voor natuur en verscheidenheid aan landschapstypen in dit gebied van de Noardlike Fryske Wâlden. Neem een verrekijker mee. Tijdens deze excursie is er ook aandacht voor de volksverhalen uit de regio, zoals van Dam Jaarsma uit Eastermar. Startlocatie: parkeerplaats einde Marwei, Jistrum (bij de Burgumer Mar) Opgave: B. Kooistra: 0511-463681 (18.00-20.00 uur).

Vervolgde kerk

DRACHTEN - Openlijk geweld tegen christenen neemt toe. Recente berichten komen uit Indonesië, Egypte en Nigeria. Daarom doen meerdere kerken in Smallingerland mee aan de zogenaamde Nacht van Gebed in Nederland en België voor vervolgde christenen.

Op die avond of nacht kan men luisteren naar aangrijpende verhalen van christenen uit verschillende landen en hen steunen met gebed. Het zal gebeuren op de avond of in de nacht van 16 op 17 juni in Boornbergum, Drachten, Drachtstercompagnie, Frieschepalen, Harkema en Opeinde. De locaties en de tijden zijn te vinden op www.opendoors.nl/nacht.

Drukke braderie
Boornbergum

BOORNBERGUM - De braderie in Boornbergum is op vrijdag 16 juni van 15.00 tot 20.00 uur aan de Easterbuorren (tussen Nijewei en Skoalfinne), Ds. Van Apeldoornwei en het plein bij dorpshuis 't Bynt.

In voorgaande jaren vond de braderie alleen plaats op de Easterbuorren in Boornbergum, maar dit jaar is dit aangepast. Van ondernemers is het idee gekomen om een culinair plein te houden bij dorpshuis 't Bynt. Vanuit Boornbergum en Kortehemmen hebben zich circa twintig ondernemers en verenigingen aangemeld voor de braderie. In totaal worden circa zestig standhouders verwacht.

Delbert en Becky
in de Schakel

DRACHTEN - Vrijdagavond 16 juni (19.30 uur), zaterdagavond 17 juni (19.30 uur) en zondagmorgen 18 juni (10.00 uur) zijn Delbert en Bec ky Cronister in de Schakel, Klokhuislaan 12 in Drachten. Delbert draagt het 'vaderhart' van God. Hij heeft een hart waar iedereen in past. Zijn zoon is vermoord. Hij heeft de moordenaar van zijn zoon opgezocht in de gevangenis en geadopteerd als zijn zoon.
Hoe groot is God en hoe groot Zijn liefde? Ze komen drie dagen naar Drachten.