Kruidenwandeling Teetún de Hollen

RYPTSJERK - Teetún de Hollen in Ryptsjerk organiseert op woensdag 28 juni om 19.30 uur een kruidenwandeling, verzorgd door kruidenvrouwtje mevrouw T. Postma.

Tijdens de wandeling laat zij u planten en bomen zien en ervaren en vertelt zij over de medicinale werking van deze planten en bomen. Na afloop van de wandeling drinken de deelnemers met elkaar een kop kruidenthee met daarbij zelfgemaakt gebak. U dient zich voor deze avond op te geven: 06-37090635 / info@teetundehollen.nl

Muzikaal
Moordspel

NOARDBURGUM - De Friese schrijver/muzikant Nyk de Vries schrijft dit jaar de zesde editie van het Moordspel. Tijdens deze onlinewedstrijd, georganiseerd door de Friese bibliotheken, wordt een klassieke 'whodonit' in zeven delen gepubliceerd, gedurende de Spannende Boeken Weken.

Voor het verhaal heeft Nyk de Vries, schrijver van de bekroonde roman 'Renger', zich laten inspireren door zijn eigen ervaringen als muzikant en literair performer. Het Moordspel 2017 speelt zich af op een muziekfestival in Friesland, een wereld die De Vries zelf goed kent. Door de jaren heen stond hij op een veelvoud aan podia, van Wâldrock tot aan Crossing Border en Lowlands. Vorig jaar won de uit Noardburgum afkomstige schrijver met 'Renger' de Piter Jelles Literatuurprijs.

Kaartjes muziekfestival

Van de roman, die zowel in het Nederlands als in het Fries verscheen, werd ook een hoorspel uitgezonden door Vpro-radio. Het Moordspel duurt van 16 tot en met 25 juni. Lezers maken kans op onder andere kaartjes voor muziekfestival Welcome to the Village. Het spel werd eerder geschreven door onder andere Bart Kingma, Marion Pauw en Elfie Tromp.

Theaterkijkers

DRACHTEN - Na een geslaagd eerste seizoen met maar liefst 42 theaterkijkers, 27 voorstellingen, 54 uur aan theater en 379 bezoeken gaat De Lawei in Drachten door met een volgend seizoen junior theaterkijkers.

Jongeren tussen de vijftien en vijfentwintig jaar kunnen solliciteren voor een functie als theaterkijker voor het nieuwe seizoen. Het betreft een tijdelijke functie van een jaar, met doorgroeimogelijkheden tot senior theaterkijker in het tweede jaar. Zij mogen door De Lawei geselecteerde toneelvoorstellingen gratis bezoeken. Drie keer in het seizoen heeft het team een werkoverleg om ervaringen te delen en feedback te geven. Het is een unieke bijbaan én een mooie kans om komend seizoen heel veel theater te zien en te ontdekken.