Oelkje Leistra.
Oelkje Leistra. Foto: Ingezonden

'Us Oelkje' gaat nieuwe uitdaging aan

BURGUM – Het zal wennen worden voor het verkoopteam van ActiefMedia. Verkoopmedewerker Oelkje Leistra verlaat het bedrijf. Ze gaat een nieuwe uitdaging aan bij uitgeverij Penn in Leeuwarden.

"Jammer voor ons", zegt directeur Jan Auke Steegstra. Hij begrijpt echter de stap van de collega die zichzelf ook in de meest roerige tijden staande hield. "Toen ik bij Weekblad Actief kwam werken, voelde dat als een warm bad", blikt ze terug. "Het contact met de collega's is altijd fijn gebleven."

Oelkje bouwde in tien jaar een stevig klantenbestand op, waarbij persoonlijk contact centraal stond. Haar betrokkenheid bij adverteerders blijkt als ze geraakt zegt: "Dat vind ik nu het moeilijkst, dat ik tegen mijn klanten moet zeggen: ik bel je deze week voor het laatst namens Weekblad Actief."
"Je verkoopt nooit zomaar uit het niets een advertentie", verklaart ze. "Je begint toch altijd het gesprek met 'hoe gaat het?', 'hoe is het met je?'. De klant staat voorop, de verkoop van een advertentie komt wel. Daardoor hoor je veel persoonlijke verhalen. Dat vind ik het mooist; ik ben een echt mensen-mens."

Ze verlaat ActiefMedia net nadat er rust en stabiliteit in het team kwam. "Qua team vind ik dat jammer, maar daardoor draag ik nu wel met een gerust hart mijn werkzaamheden over aan mijn collega's. Goed luisteren, zorgvuldig werken en tevreden klanten is ook hun doel."