Omloop van de Kompenije met veel favorieten

DRACHTSTERCOMPAGNIE - Op zaterdag 17 juni houdt het wielercomité van Drachtstercompagnie de Omloop van de Kompenije. Het 3,5 kilometer lange parcours loopt via de Folgerster Loane en de Klamersreed met de start/finish op de Tsjerkebuorren.

Om 16.00 uur begint het wielerevenement met een wedstrijd voor de dameselite en beloften en amateurs. Uit de regio verschijnen onder andere Laura Krans, Melissa Steenhof en Wendy Oosterwoud aan de start. Om 18.00 uur gaat de koers van start met de heren elite en beloften en amateurs. Voor deze categorie hebben zich al meer dan honderd wielrenners ingeschreven. Onder hen onder andere de kersverse districtskampioen Bonne Aans uit Ureterp. Ook dit jaar worden de schaatsers Sven Kramer, Kjeld Nuis en Douwe de Vries aan de start verwacht. Met de regiorenners Bjorn Bakker, Andries Weening, Frank Wierstra en Fokke Postma belooft deze omloop interessant te worden.

De prijsuitreiking van de elite en beloften en amateurs is om 20.15 uur in café Aans. Dit alles onder leiding van rondemissen Ilja Klamer en Pytrix Veenstra. Naast het wielrennen is er 's middags voor de jeugd een springkussen bij de start/finish en zorgt de dorpswinkel voor een terras. Actuele informatie is te vinden op facebook en op www.omloopkompenije.nl.