WSBF uit Surhuisterveen behaalde meerdere prijzen op het acrotoernooi in Scheemda.
WSBF uit Surhuisterveen behaalde meerdere prijzen op het acrotoernooi in Scheemda. Foto: Ingezonden

Acroteams WSBF succesvol in Scheemda

SCHEEMDA - Meerdere acroteams van WSBF uit Surhuisterveen deden afgelopen weekend mee aan het Open Groninger Kampioenschap in Scheemda. Dit toernooi is voor teams uitkomend in de E-. D- en C-lijn.

Het C-trio met Femke Kooistra, Annieck Wiersema en Alida Lindeboom mocht in een sterk deelnemersveld de hoogste plaats van het podium betreden vanwege de tempo-oefening. In dezelfde categorie behaalden Anna Wietske Elzinga, Jelly Frankes en Feline van der Veer eveneens een medaille door vijfde in het eindklassement te worden. Dit trio behaalde eveneens bij de balansoefening een medaille met een vierde plek.

Bij de D-duo's was eveneens het goud voor een team van WSBF. Yvonne Jagersma en Inge Stienstra bleven in een deelnemersveld van zestien teams de concurrentie voor en namen goud mee naar Surhuisterveen.

WSBF is sinds een paar maanden weer een mixpair rijker. Yannick van der Veen en Eva van Sluijs bereikten in de C-lijn de hoogste plek op het podium. Bij de D-duo's junior behaalden Siebrina van der Wal en Xiao Mei Harms brons. In de categorie C-duo Balans was het de eerste wedstrijd voor het team Chaluna van der Elst en Hannah Westhof. Ze namen zilver in ontvangst. Roos Drost en Maud Boersma werden tweede bij de E-duo's. In dezelfde categorie behaalde het duo Janine Alma en Kimberley Hoexum eveneens een podiumplek door vijfde te worden. In de categorie E-trio's werden Yara de Jong, Maureen Oostra en Sanne Jonker vierde en kregen eremetaal.

Meerdere teams van WSBF plaatsten zich voor het Nederlands kampioenschap. Ook neemt een groot aantal teams deel aan het Open NK in Beverwijk op 24 en 25 juni.