Klankhealing

DRACHTEN - Aan de Ee 70 in Drachten wordt zondag 11 juni van 11.00 tot 12.00 uur een Klankhealingconcert gegeven. Bij zo'n concert word je meegenomen op de klanken van de instrumenten (klankschalen, rainstick, oceandrum, didgeridoo, koshi's, sjamaanse drum en gongs). Neem zelf een slaapzak of deken en eventueel een kussen mee. Het concert wordt verzorgd door Mark de Vries en Egbert Bouwhuis. De zaal is open om 10.45 uur. Entree
€ 10. Van tevoren opgeven: ehbouwhuis@ziggo.nl of 06-28952883.

'Groene' schoolauto

BUITENPOST - Het Lauwers College heeft een nieuwe stap gezet op het pad van duurzaamheid. Sinds kort maakt de scholengemeenschap gebruik van een elektrische auto. "Het past bij onze ideeën en geeft uitstraling." De - volledig - elektrische auto is gestationeerd bij de hoofdvestiging van het Lauwers College in Buitenpost. Het voertuig wordt momenteel hoofdzakelijk gebruikt door de conciërges.

Zomerzeilcursus

NES-AKKRUM - Komende zomer is het mogelijk om bij zeilschool Pean een drie-, vier- of vijfdaagse zeilcursus te volgen. De bijna vijftig jaar bestaande Friese zeilschool speelt hiermee in op de grote vraag uit de markt. De minimumduur van de korte zeilcursus is drie dagen. Voor meer informatie: https://www.pean.nl/nl/korte-zeilcursus.

Thús Wonen
versterkt huizen

DOKKUM - Thús Wonen laat onderzoek uitvoeren naar de constructieve kwaliteit van betonnen balkons en galerijen van de woningen uit haar bezit, die gebouwd zijn voor 1975. Bij twintig woningen in Dokkum aan de Dr. Nic. Radbodusstraat en de Feije van Heemstrasingel voldoen zowel de balkons als de galerij niet aan de huidige eisen die volgens de wet gesteld worden. Voor bewoners bestaat geen direct gevaar. Zij kunnen in hun woningen blijven wonen.

Om de kans op een incident te voorkomen, laat Thús Wonen als voorzorgsmaatregel per direct de galerij en de balkons ondersteunen. De huurders zijn persoonlijk benaderd. Zij worden gecompenseerd voor het ongemak.

Waddenwoldag

MODDERGAT - Museum 't Fiskershúske in Moddergat organiseert zaterdag 17 juni de Waddenwoldag. Een dag die helemaal in het teken staat van de visserstruien van Moddergat en Wierum en de wol waar deze truien van gemaakt worden. Het evenement vindt plaats op het terrein van het museum en is gratis te bezoeken van 12.00 tot 16.00 uur. Er zijn verschillende Waddenwolproducten te bewonderen, zoals de speciale visserstruien, gemaakt van Waddenwol. Er zijn daarnaast activiteiten.

Goed Foarelkoar

DOKKUM - Kabelnoord verdeelt haar sponsorbudget samen met u. Op de Goed Foarelkoar website www.sponsoractievankabelnoord.nl kunnen inwoners van de gemeenten Dongeradeel, Dantumadiel, Kollumerland c.a., Schiermonnikoog en Ameland tot en met 21 augustus 2017 projecten indienen waarvoor zij sponsorgeld willen ontvangen.
Verdeling van de budgetten vindt plaats doordat inwoners vanaf woensdag 23 augustus tot en met donderdag 21 september 2017 op hun favoriete project mogen stemmen. Ga naar www.sponsoractievankabelnoord.nl en meld uw project aan.

VakantieBieb

DRACHTEN - Vanaf 1 juni is de VakantieBieb er weer, hét zomercadeautje van de bibliotheek. Met de VakantieBieb heeft iedereen toegang tot een omvangrijke selectie Nederlandse e-books de hele zomer, je hoeft dus geen lid te zijn van Bibliotheek Drachten om de e-books te lezen. De VakantieBieb opende 1 juni 2017 voor jeugd en 1 juli komen hier de e-books voor volwassenen bij. De VakantieBieb sluit op 31 augustus.