De Smallsteps jeugdloop is een onderdeel van de 8 van Drachten.
De Smallsteps jeugdloop is een onderdeel van de 8 van Drachten. Foto: Ingezonden

Riekele Kobes favoriet '8 van Drachten'

DRACHTEN - De dertiende editie van de '8 van Drachten' komt eraan. Het hardloopevenement, met ruim 1200 deelnemers over een afstand van 8 kilometer, vindt plaats op zondag 11 juni. Het traject is uitgezet op de belangrijkste verkeersader tussen Beetsterzwaag en Drachten.

De finish zal plaatsvinden op het Kyriat Onoplein te Drachten. Aan de start verschijnt de top van de noordelijke atletiek. De Friese en noordelijk kampioen op de tien kilometer, Riekele Kobes uit Nij Beets, start als topfavoriet. Voor de deelnemers die nog willen inschrijven is er een online na-inschrijving op 6, 7 en 8 juni. Zondag 11 juni is er geen na inschrijving meer. De start van de 8 van Drachten is om 14.00 uur in Beetsterzwaag op de Wissel bij Zorgcentra Talant. De lopers gaan eerst naar de Hoofdstraat en lopen vandaar naar Drachten, waar op het Kiryat Onoplein de finish plaats vindt. De jeugdloop start om 13.30 uur en gaat over één mijl. De deelnemers lopen over een gedeelte van het parcours van de acht kilometer. Ook de jeugd heeft de finish op het Kiryat Onoplein. Aan de jeugdloop nemen maar liefst ruim 450 kinderen mee. Dweilorkesten zullen de deelnemers feestelijk begeleiden.

Naast het hardlopen is er ook een wandeltocht met afstanden van 8, 16, 24 en 32 kilometer. De start is vanaf 9.00 uur, vanaf het Clubhuis bij Impala aan de Sportlaan 11 in Drachten.