'Eltse snein wat by d'ein'

EARNEWALD - Varen door de Alde Feanen, dat kan zondag 11 juni. De locale verhuurbedrijven uit Earnewâld stellen geheel gratis hun skûtsje, kano's en sloepen beschikbaar.

Stap aan boord van een skûtsje, maak een kanotochtje door de Alde Feanen of stap met z'n allen in een sloep en maak kennis met allerlei vaarmogelijkheden op het water. Er zijn twee tochtjes van anderhalf uur met een skûtsje van Annage skûtsje-verhuur. De vertrektijden zijn 13.00 uur en 15.00 uur.

Vanaf 13.00 uur vertrekt er om de twintig minuten een sloep van 'Sloepverhuur Alde Feanen', een sloep van 'Bootverhuur Wester' of een sloep van 'De Twirre'. Dit tochtje duurt ongeveer 45 minuten. De laatste sloepvaart begint 15.30 uur. Kennismaken met kanovaren kan vanaf 13.00 uur. Elk uur vertrekt er een groep voor een kanotochtje van een half uur tot drie kwartier. 'De Twirre' stelt elk uur voor tien personen kanozitplaatsen beschikbaar.

Inschrijven

Inschrijving voor sloepvaarten, een kanotochtje of een skûtsjezeiltocht kan alleen op zondag 11 juni vanaf 12.00 uur aan de balie van het Toeristenbureau Earnewâld (TBE). Dit vindt u aan de P. Miedemaweg 9 te Earnewâld. Het TBE organiseert de hele zomer door 'Eltse snein wat by d'ein': op de zondagmiddag een activiteit aan of op het water.
Info: www.earnewald.nl en tel. 0511-539500.