Jeugdcultuurschool zoekt jonge acteurs

BURGUM - Het Achterland is de naam van de nieuwe Jeugdcultuurschool in De Molkfabryk in Burgum en start in 2017 met het maken van een voorstelling voor en door jongeren uit Burgum en omstreken. Regisseur Zen Roorda, bekend van de theatergroep Illustere Figuren, zoekt jongeren in de leeftijd van 13 tot en met 18 jaar voor de eerste productie van Het Achterland.

Het Achterland richt zich op jongeren in de leeftijd van 13 tot en met 18 jaar die zich verder willen ontwikkelen op het gebied van het maken van en spelen in bijzondere theatervoorstellingen.

Tegenwoordig hangt er in de volksmond een negatieve smaak rondom moderne technologie, zoals smartphones en tablets. Er wordt gezegd dat jongeren asociaal worden omdat ze constant naar zo'n schermpje zitten te turen en geen contact maken met andere mensen. Jongeren gaan onder leiding van Zen Roorda samen de voorstelling PiXELFRiEND maken over het groter worden van jouw digitale wereld tegenover het kleiner worden van het leven in Noordoost Friesland.

De audities zijn op 9 en 10 september dit jaar in De Molkfabryk in Burgum. Stuur een korte motivatie en je naam en e-mail adres naar info@hetachterland.nl vóór 1 september 2017. Kijk voor meer informatie op www.hetachterland.nl (website en e-mail zijn vanaf maandag 5 juni online). De repetities zijn op 17 en 24 september en 1, 8, 15, 22, 25, 26, 27 en 28 oktober 2017. De première van de voorstelling is op 28 oktober 2017. De speeldata zijn op 29 oktober en 3, 4 en 5 november.