Arjan Dwarshuis is houder wereldrecord vogelen.
Arjan Dwarshuis is houder wereldrecord vogelen. Foto: Ingezonden foto

Houder wereldrecord naar Fûgelhelling

URETERP - Op zaterdag 10 juni komt de bekendste vogelaar van Nederland, Arjan Dwarshuis, naar de Fûgelhelling in Ureterp. Deze avond komt hij vertellen over, wat hij zelf noemt, zijn Biggest Year.

In 2016 heeft Arjan 6.836 vogelsoorten waargenomen en daarmee het oude record van Noah Strycker verbroken. In het eerste deel van zijn lezing vertelt hij wat hem heeft doen besluiten om aan dit avontuur te beginnen, welke voorbereidingen er aan vooraf gingen en hoe je zo'n vogelrace rond de wereld meer diepgang geeft en alles documenteert.
In het tweede deel van zijn lezing neemt Arjan de bezoekers mee op een duizelingwekkend vogelavontuur in 40 verschillende landen en 6.836 vogelsoorten. Aan de hand van een aantal hoogte- en dieptepunten delen wij in zijn ervaringen, alles om het belang van het beschermen van zeldzame vogels onder de aandacht te brengen. Op deze avond zal er ook geld ingezameld worden voor dit beschermingsproject. De start is 19.30 uur. Opgeven: info@defugelhelling.nl. Entree: 5 euro.