Lintje Ds. Arensman was zondag

DRACHTEN - De belangstelling voor het afscheid van ds. Hans Arensman van De Oase in Drachten was zondag bijzonder groot. Er was een tent geplaatst op het parkeerterrein, vanwaar de dienst op een groot scherm gevolgd kon worden. De kerk was 'overvol'.

Actief meldde vorige week - te vroeg, daarvoor onze welgemeende excuses - dat ds. Arensman een koninklijke onderscheiding had gekregen, maar hij kreeg die dus afgelopen zondag, bij zijn afscheid. Voorzitter Douwe de Boer van de kerkenraad van De Oase zegt dat hij van diverse gemeenteleden als reactie kreeg: "As der ien is dy't in lintsje fertsjinnet, is it ds. Arensman wol."

in zijn toespraak zei De Boer dat het getal 7 een centrale plek inneemt in de Bijbel, maar ook tijdens dit afscheid: 0,7 is het aantal fte's aan betaalde medewerkers van De Oase, zeven slaat op opvolger ds. Hans de Jong: de zevende predikant van De Oase. 77 jaar hoopt ds. Arensman over enkele maanden te worden. En 777 was het aantal gebakjes dat de kerkenraad had besteld voor deze dienst.

Bovendien kreeg het echtpaar Hans en Lien Arensman een cheque van de kerkenraad van 777,77 euro, te benutten voor een midweekse vakantie.