V.n.l.r.: Jan  Bijlsma, Simon Bijlsma, Geary Dantuma, Loes Zandstra, 
Rieneke Dantuma en Mieke IJedema van Liudger met de cheque.
V.n.l.r.: Jan Bijlsma, Simon Bijlsma, Geary Dantuma, Loes Zandstra, Rieneke Dantuma en Mieke IJedema van Liudger met de cheque. Foto: Klaas Rozema

World Servants-groep Eastermar: 10.000 euro

BURGUM - Ook dit jaar zetten vele jongeren zich in voor minderbedeelden overal in de wereld via de organisatie World Servants. Onder andere jongeren van de kerken in Eastermar en Damwâld-Dokkum gaan deze zomer helpen in Zambia om een kliniek uit te breiden.

Op scholengemeenschap Liudger in Burgum ontving de World Servants-groep van Eastermar een cheque van 10.000 euro. De scholieren van Liudger hebben diverse acties georganiseerd om dit bedrag bijeen te brengen. Zo is er een kerstmarkt gehouden en een sponsorloop. Ook is er tweemaal gecollecteerd bij een viering van de school. Liudger vindt dergelijke acties belangrijk, omdat jongeren daardoor bewust worden dat hun inzet en bijdrage ergens in de wereld tot verbetering leidt.

De jongeren die vrijwilligerswerk in Zambia gaan doen, dragen op die manier hun steentje bij aan de verbetering van leefomstandigheden in dat gebied en maken kennis met een andere cultuur. De stichting World Servants organiseert bouwprojecten in ontwikkelingslanden voor jongerengroepen vanuit een christelijke levensovertuiging.

World Servants geeft ook in de zomer van 2018 weer 900 jongeren de kans om te werken aan verandering in ontwikkelingslanden. Drie weken lang bouw je aan een school, kliniek of lerarenwoning. Nieuw dit jaar is het 'World Servants Onbeperkt' project. Het project in Bolivia is toegankelijk voor jongeren met een beperking (en hun hele vriendengroep), omdat World Servants ervan overtuigd is dat iedereen kan bouwen aan verandering. Bij dit project bouwt de groep een kleuterschool.

De World Servants-projecten worden jaarlijks aangeboden in Afrika, Azië en Latijns-Amerika. De nieuwe projecten voor zomer 2018 staan sinds kort online en op worldservants.nl/werkvakanties.