World Servants van Dokkum en Damwâld houden voor een kliniek in Zambia een markt in Dokkum.
World Servants van Dokkum en Damwâld houden voor een kliniek in Zambia een markt in Dokkum. Foto: Ingezonden

World Servants organiseert markt in Waadwente

DOKKUM – Op zaterdag 10 juni organiseren de World Servants-groepen van Dokkum en Damwâld een gezellige markt in zorgcentrum De Waadwente in Dokkum. De opbrengst gaat naar de uitbreiding van een kliniek in Zambia.

De jongeren van beide groepen reizen eind juli zelf naar deze kliniek in Nambo, een dorpje in Zambia waar World Servants in 2011 de kliniek gebouwd heeft.
Deze kliniek biedt de noodzakelijke medische en geboortezorg. Vele mensen maken er gebruik van, zodat het ziekenhuis de vraag niet meer aankan. In de zomervakantie zal dan ook gebouwd worden aan de uitbreiding.

Ook zullen de jongeren een woning bouwen voor het verplegend personeel. Hierdoor kan de kliniek gemakkelijker voldoende geschoolde medewerkers aantrekken.
Op de markt op 10 juni zal van alles te beleven zijn. Zo is er een rommelmarkt, kunnen er verschillende spellen gespeeld worden en kinderen geschminkt. Het wordt een gezellige middag voor jong en oud. De markt start om 14.00 en zal rond 17.00 eindigen. Zorgcentrum De Waadwente in Dokkum staat aan de Birdaarderstraatweg 68. Neem vooral vrienden en familie mee.