KunstINNark van 10 juni tot 15 juli

DRACHTEN - Wopje Docter en Corrie van Eijk exposeren van 10 juni tot en met 15 juli in de Arke in Drachten. Dat doen zij op uitnodiging van de Stichting Kunst INNark.

Wopje Docter heeft haar hele leven al getekend, maar in Terneuzen, waar zij toen woonde, is zij serieuze lessen gaan volgen. In Drachten heeft zij zich toegelegd op icoon-schilderen. Als je aan Wopje vraagt of zij een amateur of een professioneel kunstenaar is, zegt zij: "Eigenlijk ben ik iedere dag wel aan het tekenen of schilderen, ik doe het heel graag." Tijdens deze expositie zal Wopje iconen laten zien, maar ook schilderijen waarop de vrouw centraal staat.

Corrie van Eijk is de zus van Wopje. Haar leven bestaat uit weven en weefgetouwen. In dit voor haar jubileumjaar (50 jaar) laat zij u graag kennismaken met de onbegrensde mogelijkheden van het weven. Na haar opleiding tot textiellerares heeft zij zich gespecialiseerd in weven, waarbij damast maken haar favoriet is. Zij kan er passievol over vertellen en veel laten zien in haar atelier en op haar website.

De expositie vindt u in De Arke, Flevo 161, Drachten. Open elke zaterdagmiddag van 13.30 tot 16.30 uur. Dan zijn de kunstenaars aanwezig. Overige openingstijden zie www.Kunstinnark.nl. Gratis toegang.

Achtvandrachten wandeltochten

DRACHTEN - Op zondag 11 juni worden de Achtvandrachten-wandeltochen weer gehouden. U kunt meedoen aan tochten over 8, 16, 24 en 32 kilometer.

Er zijn routes uitgezet vanaf de Sportlaan in Drachten in zuidelijke richting, via Beetsterzwaag. De langere routes gaan via Lippenhuizen en Hemrik. Er zijn enkele rustplaatsen bij horecagelegenheden.

Startlocatie: clubhuis AV Impala, Sportlaan 11 in Drachten. Starttijden: 16, 24 en 32 kilometer tussen 9.00 en 10.00 uur, 8 kilometer tussen 10.00 en 12.00 uur.

Bijbellezingen
in Walterswâld

WALTERWALD - In de zomerperiode verzorgt ds. K.H. Bogerd - hervormd predikant van Wâlterswâld - een zestal bijbellezingen in Wâlterswâld. De lezingen bevatten vervolgstof en staan in het teken van 'Genesis uitgelegd en toegepast'. De Bijbellezingen vinden plaats in Maranatha (tegenover de kerk, Tsjerkeloane 75) op de volgende woensdagavonden: 14 juni (Genesis 25), 28 juni, 12 juli, 23 augustus, 6 september en 20 september. De avonden beginnen om 19.30 uur en eindigen om 20.30 uur. Na afloop staat de koffie klaar. De toegang is vrij.