Jubileum zangkoor

De WESTEREEN - Zangkoor Zions Lofstem én dirigente Tine Douwenga-Miedema vieren dit jaar het vijftigjarig jubileum. Op zondag 11 juni om 10.00 uur is er een jubileumdankdienst bij de Gemeenschap van Christus in De Westereen.
Belangstellenden zijn uitgenodigd de Jubileumdankdienst bij te wonen met daarna een gezellige na-zit in het bijgebouw en de gelegenheid om koor en dirigente te feliciteren. Het kerkgebouw staat aan de Fûgelsang 10, hoek Ljurkstrjitte in De Westereen.

Open les Release

DOKKUM - Op woensdag 7 juni (vandaag) is de eerste van vier gratis proeflessen Release bij de majorette- en twirlvereniging in Dokkum.
Van 16.00 tot 17.00 kan iedereen die dansen leuk vindt en houdt van muziek, gratis meetrainen. Als deze sport iets voor je blijkt te zijn, kun je je definitief opgeven. De trainingen zijn in de gymzaal De Twine aan de Hantumerweg 28 a in Dokkum.

Rommelmarkt

DAMWALD - Op het parkeerterrein van de Christelijk Gereformeerde Kerk in Damwâld is op 17 juni een rommelmarkt. De opbrengst is bestemd voor de stichting Christenen Helpen Roemenië.
Behalve verkoop van spullen zijn er ook hapjes en drankjes verkrijgbaar. Er is zoals ieder jaar speciaal voor de kinderen een aparte hoek ingericht. Daar kan speelgoed worden gekocht, maar ook met spelletjes iets worden gewonnen. Een 'voetbalelftal' en een 'korfbalteam' verkopen snoep.
Het adres voor de rommelmarkt is Haadwei 127 in Damwâld. De markt is van 9.00 tot 12.00 uur.

Zomeravondzeilen

De VEENHOOP - Sinds donderdag 1 juni worden er weer 'zomeravond zeilwedstrijden' georganiseerd door de watersportvereniging Drachten-Veenhoop. Alle soorten open boten kunnen hier aan meedoen en de deelname is vrij voor iedereen, dus ook voor niet-leden. Start is om 19.30 uur bij de Smelle Ie. Er wordt gezeild tot 21.00 uur. Afhankelijk van de wind worden er verschillende parcoursen gevaren. Na het zeilen is er een na-zit/borrel. Er wordt nog op de volgende data gezeild: 8 juni, 15 juni, 22 juni, 29 juni en 6 juli.

Skûtsje 'de Rot'

EARNEWALD - Donderdagavond 8, 15, 22 en 29 juni zeilt het skûtsje de Rot vanuit de haven van Rottevalle.
Zeilen en varen met het oudste ijzeren nog in de vaart zijnde skûtsje is mogelijk voor een tochtje van twee uren over de Lits en Leyen. De kosten zijn tien euro per persoon, kinderen tot 12 jaar € 2,50. De opstapplaats is bij de haven in Rottevalle. Reserveren: www.derot.nl.