Medailleoogst Acro Academy

DEN BOSCH - De Acro Academy Noord Nederland heeft met haar eigen teams een geweldige medaille-oogst binnengehaald op het groot Internationaal toernooi IAG in Den Bosch. Verschillende landen streden er om de acrogymtitels.

De finaledag startte met de Pupillen, de jongste leeftijdscategorie. Robin Hooijenga uit Oudega wist hier met haar partner Anna Koster met een prachtige combinatie-oefening goud te verdienen. De dames vormen een combinatieteam van Acro Academy met SV Donkerbroek. Marten-Lin Visser uit Boornbergum kwam uit in een herenpaar Pupil. Met zijn partner Ties Oosterhof zette hij een mooie oefening neer, en kreeg daarvoor de zilveren medaille. Zilver was er ook voor Robin Luinge uit Drachten. Zij kreeg bij de damesgroepen de medaille voor haar optreden met partners Inge Speerstra en Marieke Hulder.

In de categorie Jeugd wist Amber Bosma uit Drachten samen met haar partner Lian Boersma goud te behalen. Tot slot was er een zilveren medaille voor Acro Academy-gymnasten Mare Blaam en Famke van Wieren, beiden uit Drachten, met hun partner Lisanne Hulder. Als kers op de taart was er een derde plaats voor de Acro Academy in de teamcompetitie.