TFS handhaaft zich in derde klasse

LEEUWARDEN – De laatste competitiewedstrijd tegen KV Leeuwarden was beslissend voor de korfballers van TFS uit Drachtstercompagnie.

Voor de wedstrijd was Leeuwarden rode lantaarndrager met één punt achterstand op TFS. TFS begon scherp aan de wedstrijd. Door een afstandsschot en een strafworp van Riemer de Vries was het snel 0-2. Net voor rust werd door Jildou van der Vee de ruststand op 8-11 bepaald. Meteen na rust wist Monique Postma met een doorloopbal de voosprong te vergroten naar vier doelpunten: 8-12. In het andere vak wist Riemer de Vries opnieuw de bal van afstand door de korf te gooien: 8-13. Nog even kwam KV Leeuwarden terug tot 12-14, maar spannend werd het daarna niet meer: 13-18. KV Leeuwarden degradeert, TFS handhaaft zich in de derde klasse.