De natuur beleven is niet moeilijk.
De natuur beleven is niet moeilijk. Foto: Ingezonden

IVN De Wâlden zoekt begeleiders

DRACHTEN - Buiten spelen is goed voor kinderen. Het maakt ze creatiever, slimmer, zelfverzekerder en fitter. Helaas spelen kinderen steeds minder buiten en missen zo het contact met de natuur. IVN De Wâlden zet zich in om kinderen buiten in de natuur te laten spelen en ontdekken.

De natuur beleven is niet moeilijk en kan gewoon dichtbij, in de eigen leefomgeving. IVN De Wâlden wil graag haar aanbod aan kinderactiviteiten in de gemeenten Achtkarspelen, Opsterland, Smallingerland en Tytsjerksteradiel vergroten.

IVN zoekt creatieve denkers en enthousiaste doeners

Daarvoor zijn creatieve denkers en enthousiaste doeners nodig: mensen die hart hebben voor natuur en deze beleving graag willen doorgeven aan kinderen.

"Wil jij kinderen (zes tot twaalf jaar) samen met IVN De Wâlden in jouw eigen omgeving, de natuur van dichtbij laten beleven? Volg de praktische cursus voor IVN-Jeugdbegeleider en word actief bij IVN De Wâlden. Het maakt niet uit of je veel of weinig van de natuur weet.

Ben je enthousiast en hou je van natuur en vind je het leuk om kinderen te begeleiden? Dan ben jij degene die wij zoeken!" De cursus wordt gegeven in de Naturij in Drachten en start op woensdag 21 juni. Meer informatie op www.ivn.nl/provincie/friesland. Of neem contact op met Els Steinmann:
elssteinmann@upcmail.nl.