Avondfiets driedaagse

HARKEMA - Van 6 tot en met 8 juni wordt door De Spitkeet de jaarlijkse avondfietsdriedaagse georganiseerd. Deze fietstocht start tussen 18.00 en 19.00 uur bij De Spitkeet, De Dunen 3 in Harkema. Men wordt uiterlijk om 21.00 uur daar terug verwacht. De afstanden variëren tussen 25 en 30 kilometer.

De eerste avond fietsen de deelnemers richting Augustinusga, Stroobos, De Mieden, Peebos en dan via Surhuisterveen weer terug. De tweede route voert via Boelenslaan, het Wildveld, Opende en Kaleweg, terwijl de derde dag Opende, Trambaan, Hearsterwei en Drachtster Compagnie op het programma staan.

In principe is dit een driedaagse tocht, maar wie één van deze dagen verhinderd is kan op vrijdag de reserveroute fietsen. Wie graag vier avonden wil fietsen is op vrijdag ook hartelijk welkom.

De Marko's

GYTSJERK - Vrijdagavond 9 juni staat de slotavond van de Poddeloop in Gytsjerk weer in veel agenda's. Deze populaire avonddriedaagse ziet het aantal deelnemers nog ieder jaar groeien. Op de slotavond gaat Drumband de Marko's samen met de Color Guardgroep voorop. Rond 19.45 uur zal de stoet met wandelaars een rondgang maken door het dorp om hierna hun welverdiende medaille te krijgen.

BAKKEVEEN - Zaterdagavond 10 juni zijn De Marko's opnieuw te gast, bij de slotavond van de wandelvierdaagse in Bakkeveen. Dit jaar nemen De Marko's de Color Guards van Nova en De Marko's mee. Naast De Marko's laten nog diverse andere muziekverenigingen van zich horen deze avond. De route loopt vanaf Dúndelle naar het centrum van het dorp. Rond 20.00 uur zal de muzikale finale van deze avondvierdaagse van start gaan.

BURGUM - De Color Guards van Nova en De Marko's lieten op de Midzomermarkt in Burgum reeds hun wedstrijdshows zien op het terras van De Pleats. De Regional A presenteerde de show 'Diamonds' en de gepromoveerde junioren 'Someone like you'. Ook lieten alle Color Guards hun straatshows zien.

VakantieBieb

BURGUM - Vanaf 1 juni is de VakantieBieb er weer, het zomercadeautje van de Bibliotheek. Met de VakantieBieb heeft iedereen de hele zomer toegang tot een omvangrijke selectie Nederlandse e-books.

De VakantieBieb opent 1 juni voor de jeugd en 1 juli komen hier de e-books voor volwassenen bij. De VakantieBieb sluit op 31 augustus. De VakantieBieb is een initiatief van de Bibliotheek om mensen kennis te laten maken met e-books en kinderen te stimuleren in de vakantie te blijven lezen. Sinds de start in 2013 hebben ruim 762.000 mensen de VakantieBieb-app gedownload.