Klankconcert

LICHTAARD - Op donderdag 8 juni is het weer zo ver. Thea Arets geeft een klankconcert in het kerkje van Lichtaard. Laat je meenemen op de klanken van Tibetaanse klankschalen, trommel, fluit, stem en de sfeer van het kerkje.

Het bijwonen van het klankconcert is een warm en ontspannen klankbad. Iedere vezel wordt bewogen, een ware klankmassage. Luister en ervaar wat de trillingen van de klanken met je doen: balans en harmonie van je hele wezen; innerlijke rust.

Het klankconcert begint om 20.00 uur. Het kerkje is open vanaf 19.45 uur. Deelname kost 13 euro per persoon.
Opgave via mail: thea.klank@ziggo.nl of 06-23739490.

Fries Kamer Orkest

HUIZUM - Ensembles uit het Fries Kamer Orkest in de serie 'MUZIEK+' van de Dorpskerk Huizum, Leeuwarden, spelen vrijdag 16 juni van 17.00 tot 18.00 uur. Het Fries Kamer Orkest is een amateurorkest dat ruim vijftig jaar in Fryslân bekend staat om zijn bijzondere programmering en concerten.

Op 1 maart 2016 heeft het orkest afscheid genomen van dirigent Derk Stegeman. Ronald Slager uit Heerenveen is nu de nieuwe dirigent.

Binnen dit orkest vormen diverse muzikanten onderling kleine ensembles, die bij verschillende gelegenheden optredens verzorgen: van recreatiemiddagen in verpleeghuizen tot muziek bij trouwerijen en begrafenissen en van koffieconcerten tot optredens in basisscholen.

Samenspel in kleine ensembles versterkt de muzikale èn sociale band tussen de spelers, wat het spel in het Fries Kamer Orkest weer ten goede komt.

Avondvierdaagse
in rond Kollum

KOLLUM - Ook dit jaar wordt in Kollum traditioneel de avondvierdaagse gehouden. Dit wandelevenement vindt plaats van 3 juli tot en met 6 juli. De start is elke dag om 18.00 uur op het Maartensplein.

Alleen op donderdag 6 juli start de 5 kilometer-route om 18.30 uur. De organisatie ligt in handen van de Prins Bernhardschool in samenwerking met Plaatselijk Belang Kollum.

De routes van vijf en tien kilometer zijn nagenoeg hetzelfde gebleven als voorgaande jaren. Alle Kollumer basisschoolkinderen, begeleiding en cliënten van Talant zijn weer van harte welkom om deel te nemen.

Donderdag 6 juli is de grote finaledag met voor alle deelnemers een feestelijk onthaal bij binnenkomst. De muzikale omlijsting geschiedt door brassband Wilhelmina. Ook krijgen alle kinderen weer een heerlijk ijsje bij de Pruttelpot. De organisatie hoopt op mooi wandelweer en veel deelnemers.