Motorsport MC Sportlust

HOUTIGEHAGE - Met de SpeedCross op zondag 4 juni heeft MC Sportlust een primeur op het Wildveldcircuit, tussen Houtigehage en Surhuisterveen.

De onderlinge pilot die door MC Sportlust opgezet is, werd door veel rijders gewaardeerd. "Het is nu tijd om dit landelijk te promoten en nog meer op de kaart te zetten", aldus bestuurslid Ties Pol.

Wat houdt een SpeedCross nu precies in? Vice-voorzitter en hoofd technische commissie Jelle Booi legt dit kort en krachtig uit.

"Bij een manche in een SpeedCross staan er maar vier coureurs aan de start en is er sprake van een heel korte wedstrijdduur, zodat de rijders zich van start tot finish honderd procent moeten geven. Nadat iedereen zijn manches gereden heeft, krijgen we naar de winnaars- en verliezersfinales middels een knock-out systeem."

Op zaterdag 3 juni vindt de onderlinge twee-uurs Endurocross plaats om de MC Sportlust-wisselbeker, die elk jaar wordt uitgereikt aan het hoogst geklasseerde clublid. De grote bokaal is momenteel in handen van Fokke Jan de Haan uit Drogeham.

Het startveld wordt aangevuld met liefhebbers en genodigden. Training om 16.00 uur en de twee-uurs-cross start om 17.00 uur met de altijd spectaculaire Le Mans massastart. De training bij de SpeedCross op zondag 4 juni start om 13.00 uur. Aanvang van de eerste wedstrijd is 13.30 uur.