Het jeugdvoetbaltoernooi in Dokkum was een sportief succes.
Het jeugdvoetbaltoernooi in Dokkum was een sportief succes. Foto: Ingezonden

Voetbalbeleving bij Bonifatiuscup Dokkum

DOKKUM - Veel enthousiaste deelnemers en drie grote Bonifatiusbokalen verlieten vrijdagmiddag 27 mei het Tolhuispark in Dokkum.

Bon Boys uit Haaksbergen won het toernooi bij de O13, terwijl VV Hoogland (Champions League) en CJVV (Europa League) uit Amersfoort de cups bij de O15 pakten.

Er waren veel spannende wedstrijden en regelmatig werden wedstrijden met strafschoppen beslist. Zo ook beide halve finales in de Euro League O15.

CJVV won na negen genomen strafschoppen van VV Dokkum. Be Quick O15-2 won van BBC (Burgum) na strafschoppen.

Ook de halve finale tussen CJVV O13 (Amersfoort) en Bon Boys O13 (Haaksbergen) werd na strafschoppen beslist. Bon Boys trok aan het langste eind.

In de Champions League O15 maakte het Amersfoortse VV Hoogland de eerste dag al indruk. Ze wonnen de tweede dag in de halve finale van Broekster Wâlden, dat daarvoor Be Quick O15-1 had verslagen.

De finale om de Europa League O15 tussen CJVV en Be Quick O15-2 eindigde in 4-0 voor CJVV. De laatste wedstrijd van het toernooi was de finale in de Champions
League O15. VV Hoogland was te sterk voor Drachtster Boys O15-2: 2-0.

CSV Be Quick en VV Dokkum organiseerden de Bonifatiuscup voor de jeugd voor de tweede keer. De volgende editie van het toernooi is 10 en 11 mei 2018.