Thús Wonen

DAMWALD - Thús Wonen laat onderzoek uitvoeren naar de constructieve kwaliteit van betonnen balkons en galerijen van de woningen uit haar bezit, die gebouwd zijn voor 1975. Dit is een door het Rijk opgelegde verplichting aan eigenaren van woongebouwen. Uit de eerste resultaten van het onderzoek bij eengezinswoningen blijkt, dat 94 balkons van woningen in Damwâld niet voldoen aan de huidige eisen. Er is voor de bewoners geen direct gevaar. Om echter alle kansen op een incident te voorkomen, sluit Thús Wonen de balkons op de bovenverdieping als voorzorgsmaatregel af. Daarnaast inventariseert Thús Wonen welke maatregelen nodig zijn om de veiligheid van de balkons ook op langere termijn te garanderen.

Vernieuwing
woningen

DRACHTEN - WoonFriesland start na de Pinksteren met het verhogen van de kwaliteit van 56 woningen in de wijken Noordoost en De Wiken in Drachten. De werkzaamheden bestaan vooral uit het vernieuwen van toiletten, badkamers en keukens in combinatie met gepland regulier onderhoud en energiebesparende maatregelen. Naast deze 56 en 112 woningen in De Drait volgen later dit jaar nog eens 160 woningen in Drachten die WoonFriesland verduurzaamt.

Nieuwe directeur Bibliotheken

LEEUWARDEN - Per 1 mei 2017 is Hans van der Veen uit Bolsward benoemd tot directeur-bestuurder van Stichting Bibliotheken Midden-Fryslân (SBMF). Hij is als zodanig de opvolger van Anne Tiemersma die na een dienstverband van ruim 40 jaar op 1 februari afscheid heeft genomen. Van der Veen was eerder werkzaam in verschillende managementfuncties bij de bibliotheken van Almere en diverse bibliotheken in Fryslân, zoals in Sneek. Sinds 2008 was hij als sectorhoofd Frontoffice en lid van het managementteam verbonden aan de SBMF. In zijn nieuwe functie zal Van der Veen leiding geven aan het ontwikkeltraject naar een nieuw bibliotheekconcept, de lopende reorganisatie en de verhuizing van de centrale vestiging in Leeuwarden naar de nieuwe locatie in de Blokhuispoort.

Evangelische Boektiek

DOKKUM - Onlangs is de Stichting Evangelische Boektiek aan de Keppelstraat volledig vernieuwd en opgeknapt. In de winkel is een plek ontstaan waar men kan lezen en elkaar ontmoeten. Dokkum en omgeving heeft weer een eigentijdse, frisse, stijlvolle boekwinkel.