Ronde van de Kerspelen en districtstitels

HARKEMA – Harkema is klaar voor het Pinksterwielerweekend. Zaterdag staat de vierentwintigste Wadro Ronde van de Kerspelen voor elite/beloften en vrouwen op het programma. Pinkstermaandag strijden de renners om de noordelijke districtstitels.

De start- en finishstreep van de Wadro Ronde van de Kerspelen is op de Homear in Harkema ter hoogte van de Lieuwespoel. De vrouwen openen zaterdagmorgen om 9.00 uur, na het startschot van wethouder sport Jouke Spoelstra, het wielerweekend met 120 kilometer. Op de deelnemerslijst staan meervoudig wereldkampioene schaatsen Irene Wüst, Marije Joling, Leonie Lubbinge, Daniëlle Bekkering, Danique Braam, Rixt Meijer, Paulien Koster, Fleur Nagengast en Wendy Oosterwoud. De wedstrijd voor elite en beloften telt mee voor de Centric Clubcompetitie. De start is om 13.15 uur. Een opvallende naam in het deelnemersveld is die van Björn Bakker uit Wijnjewoude.

Pinkstermaandag zijn er dertien titels te verdelen in de noordelijke KNWU-districtskampioenschappen. Om 9.00 uur openen de nieuwelingen de titelstrijd. Om 13.15 uur lost burgemeester Gerben Gerbrandy van Achtkarspelen het startschot bij de elite/beloften. De wedstrijden voor de kampioenschappen worden verreden op een ronde van 7,2 kilometer.