Landstitel ver weg voor vrouwen Drachtster Boys

DRACHTEN - De zaalvoetbalvrouwen van Drachtster Boys hebben de eerste finalewedstrijd om het landskampioenschap met 1-5 verloren van VV Pernis.

Drachtster Boys nam meteen het initiatief, Pernis zakte in en wachtte geduldig op een foutje van de thuisploeg, zodat zij uit de counter konden profiteren. Bij rust stond Drachtster Boys met 0-2 achter.

Na rust veroverde Jessie Prijs de bal en stoomde goed op door het midden. Ze hield goed het overzicht en had oog voor de meegelopen Brenda Bekkema, die de bal binnen kon schuiven: 1-2. Drachtster Boys kende hierna een goede fase en drong aan op de gelijkmaker, maar Pernis nam de wedstrijd in handen en scoorde een paar keer. Drachtster Boys verloor afgetekend met 1-5.

Komend weekend mag Drachtster Boys op bezoek bij Pernis in Schiedam en wacht de lastige klus om de stand weer gelijk te trekken.