Jeugdkorfbal in Opeinde

OPEINDE - Op zaterdag 10 juni organiseert korfbalvereniging KC De Pein haar jaarlijkse jeugdkorfbaltoernooi. Er zullen dit jaar 28 verenigingen met 156 teams deelnemen.

Nooit eerder namen zoveel teams deel aan dit toernooi. Voor de allerjongste korfballertjes wordt een spelletjescircuit georganiseerd. Hiervoor zijn ruim tachtig kinderen aangemeld.

Totaal zullen er ongeveer 1.500 jeugdige korfballers aanwezig zijn op de sportvelden in Opeinde. Daarmee is het jeugdtoernooi van KC De Pein het grootste in Noord-Nederland.

Voor de jongste jeugd is er naast het spelen van wedstrijden ook een optreden van RIES Kinderplezier uit Steenwijk. Tevens zal deze jeugd de strijd aanbinden in het 'Grabbelbad'. Hierbij strijden de kinderen van twee teams tegen elkaar door in het 'bad' de meeste blokjes te vinden. Voor de oudste jeugd wordt een behendigheidsspel georganiseerd.

Deelnemende verenigingen zijn naast De Pein onder andere Drachten/Van der Wiel, De Granaet (Dokkum), SC Joure, Quick '21 (Oudega), TFS (Drachtstercompagnie), Flamingo's (Buitenpost), OKO/Bies (Opende), Olympia (Twijzel), Kinea (De Knipe) en Nic./Alfa-College (Groningen). Meer informatie is te vinden op: http://jeugdtoernooi.kcdepein.nl/