De marktkooplui, er stonden meer dan honderd kramen in het 
centrum, waren tevreden over de aanloop.
De marktkooplui, er stonden meer dan honderd kramen in het centrum, waren tevreden over de aanloop. Foto: Klaas Rozema

Zeer zomerse Midzomermarkt in Burgum

BURGUM – Of het nu door de warmte kwam of vanwege de belofte dat Adam en Eva zich zouden laten zien in 'paradijselijk' Burgum; de drukte op de Midzomermarkt kwam zaterdag al vroeg op gang.

Hét voorzomerse evenement van de regio deed zijn reputatie eer aan, want zomers was het. De straatoptredens van Adam en Eva, een theateract van Van Ravesteijn Entertainment, zorgden voor de nodige hilariteit. Daar kwam zelfs de vraag voorbij of de act met deze temperaturen niet beter geheel in Adam-en-Eva-kostuum had gekund…
De Burgumer korpsen Hallelujah en Apollo zorgden voor extra gezelligheid met hun optreden ter hoogte van de Plusmarkt. In het kader van het Moai Fuort Simmerfestival van 5 tot en met 8 juli gaf djembégroep Kadung korte pop-up optredens. Op het terras van De Pleats lieten de Color Guards van Nova en De Marko's hun wedstrijdshows zien. Op zaterdag 17 juni, van 13.00 tot 16.30 uur, is de Oldtimerdag. Dan staat het centrum vol oude auto's, brommers, tractoren en fietsen, en is er muziek en dans.
Aanmelden om mee te doen met dit bijzondere oldtimer-evenement kan via info@devries-burgum.nl. Houdt voor alle activiteiten de website www.burgum.frl en de Facebookpagina Burgumheeftmeer goed in de gaten.