Ds. Hans Arensman (76) krijgt lintje

DRACHTEN - Ds. Hans (Johannes Gerrit) Arensman uit Drachten heeft zondag een koninklijke onderscheiding gekregen. Hij is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Loco-burgemeester/wethouder Roel Haverkort reikte de onderscheiding uit in De Oase in Drachten. Aanleiding: zijn afscheid van De Oase.

Doorgewerkt na pensioen

Ds. Arensman was tot zijn pensioengerechtigde leeftijd in 2005 predikant. In verband met een moeilijk in te vullen predikantsvacature in de wijkgemeente Gerkesklooster-Stroobos, heeft hij daar aansluitend tot 2009 als predikant gediend. Op 1 januari 2009 is hij formeel op 68-jarige leeftijd met emeritaat gegaan, maar ook daarna bleef hij volop actief.

Hij is vanaf 2009 tot heden emeritus predikant van het seniorenpastoraat in de wijk De Oase van de Protestantse Gemeente te Drachten. Ds. Arensman is dag en nacht bereikbaar en beschikbaar. Hij bezoekt vele senioren, begeleidt stervenden en hun nabestaanden in de nazorg, is adviseur van de beroepingscommissie en hij geeft leiding aan een twintig pastoraal medewerkers. Zijn respectvolle invulling van het pastoraat en zijn wijze van samenwerken wordt gezien als een voorbeeld voor de andere wijken in Drachten.

Afscheid op 4 juni

"Gelet op de aard, duur en uitstraling van zijn activiteiten, is de heer Arensman benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau bij bijzondere gelegenheid, zijnde zijn afscheid als emeritus-predikant op 4 juni", meldt de gemeente Smallingerland.