Faya is deelneemster aan Dencity, zondagavond.
Faya is deelneemster aan Dencity, zondagavond. Foto: ingezonden

Peije Dei, Jûn fan Peije en Dencity in Drachten

DRACHTEN - Zaterdag 3 juni is het weer groot feest in Drachten. Muziek en theater vullen de stad, zowel overdag (Peije Dei) als 's avonds (de Jûn fan Peije). De evenementencommissie van Ha&Ie organiseert de festiviteiten in samenwerking met Poppodium Iduna. En er is nog meer dit weekend.

Op tien locaties in het centrum kunnen bezoekers genieten van muziek, theater en dans. Onder andere Otis Gibbs, Jack Bottleneck en Griet Wiersma staan op het programma, maar ook Gurbe Douwstra & Freonen, Homeless, Onno Loonstra, Stroatklinkers, Fling en Baldrs Draumar.
Het gratis festival begint om 13.00 uur. Bezoekers kunnen parkeren in de parkeergarage. Dat kost € 2,50 voor de hele dag.

Ook dit jaar is er aansluitend op Peije Dei de 'Jûn fan Peije'. De organisatie van dit evenement is in handen van Poppodium Iduna.

Zaterdagavond zal het Drachtster Thalenpark van 18.00 tot 23.30 uur de bühne zijn voor blues, folk, americana en rock.
De line-up in het Thalenpark bestaat uit Tangarine, The Wild Romance, JW & the Royal Family, The Hackensaw Boys, The Tibbs en Electric Hollers. Het volledige programma is te vinden op www.winkeliersverenigingdrachten.nl

4 juni dansfestival

Zondag 4 juni vindt er overigens nóg een gratis festival plaats, georganiseerd door Iduna in het Thalenpark: dancefestival Dencity. Hier treden op JeBroer, Darkraver, Faya, Mr. Belt & Wezol, The Antidote, Bojac, Asino en Dirrty Berry.

1 juni braderie

Donderdag 1 juni is er ook nog een groot evenement in Drachten: de jaarlijkse braderie. Over deze laatste beide evenementen vind je hiernaast meer informatie.