De kampioenen van JO9-5 van VV Drachten wonnen alle wedstrijden en maakten 127 doelpunten!
De kampioenen van JO9-5 van VV Drachten wonnen alle wedstrijden en maakten 127 doelpunten! Foto: Ingezonden

Jongste team VV Drachten kampioen

DRACHTEN - JO9-5 van VV Drachten kon op 13 mei kampioen worden en dat heeft het jongste team van VV Drachten waargemaakt.

In februari is dit nieuwe F-5 team met allemaal nieuwe spelers gevormd. Meteen werd het belangrijkste doel afgesproken, namelijk 'plezier hebben met z'n allen'.

Dit doel, de twee leiders en alle spelers bij elkaar bleek een droomcombinatie, want de eerste wedstrijd werd al met zeven doelpunten verschil gewonnen.

In de wedstrijden daarna volgden nog veel meer doelpunten (127 in totaal). Elke wedstrijd werd gewonnen. Dit kwam doordat ze altijd lol hadden, steeds beter gingen samenspelen en vooral ook alles samen deden met ieder zijn eigen kwaliteiten.

Baltovenaars

De drie topscorers waren Roald Bergsma, Jaylani Guedi en Tycho van der Linde; Matthijs Woudstra had de perfecte sliding en het overzicht, Ryan Dorenbos was degene die altijd vrijliep, Roy de Boer en Yassin Ayada passten altijd goed en de dames Nikki Wijma en Ronja Snapper hielden achterin de boel dicht. Allemaal baltovenaars bij elkaar!

Ondanks alle gewonnen wedstrijden, begon de kampioenswedstrijd met de nodige kampioensdruk. Maar zodra Jaylani een prachtige 1-0 maakte, was die druk verdwenen.

Er werd mooi gespeeld, met nog meer goals van Jaylani, Roald en Tycho, wat resulteerde in een 8-0 eindstand.
Toen kon het feest beginnen voor de spelers. Juichen op het veld met z'n allen en een huldiging op het hoofdveld. En uiteraard als perfecte afsluiter: patat in de kantine!