Jorrit Terpstra van Buitenpost 
(blauw-wit tenue) in een luchtduel.
Jorrit Terpstra van Buitenpost (blauw-wit tenue) in een luchtduel. Foto: Kiepie.nl

VV Buitenpost uitgeschakeld op doelsaldo

BUITENPOST - Een seizoen vol hoogtepunten en records is vorige week voor VV Buitenpost plots afgelopen.

In de laatste poulewedstrijd om promotie naar de hoofdklasse moesten de Blauwkes winnen van De Zuidvogels uit Huizen. Dat lukte net niet. De wedstrijd eindigde in 2-2, waardoor de Huizer ploeg op basis van een beter doelsaldo doorging naar de finaleronde tegen Flevo Boys.

Het duel, waar zo'n 800 toeschouwers op afkwamen, ontbrandde meteen na het eerste fluitsignaal. Buitenpost startte fel. In de tweede minuut werd Jorrit Terpstra gelanceerd. Hij had kunnen scoren, maar besloot de bal breed te leggen op Joran Olijve, die vervolgens onberispelijk binnenschoot: 1-0.

Halverwege de eerste helft was de eerste de beste kans voor de gasten meteen raak, de 1-1 van Danny Roozendaal viel uit het niets. In de tweede helft waren de beste kansen opnieuw voor De Zuidvogels, al had een mooi afstandsschot van Rob Dijkstra een beter lot verdiend en kreeg Joop Pijnacker een licht duwtje, waardoor zijn schot op doel de nodige kracht miste.

Na een uur was plaaggeest Roozendaal opnieuw succesvol voor zijn team: 1-2. Jorrit Terpstra ging daarna op avontuur en legde de bal breed op Rudmer Loonstra. Zijn schot werd gekeerd en in de rebound was Terpstra wel succesvol: 2-2.

Daarna stokte de score bij Buitenpost en bleef het 2-2, te weinig om aanspraak te maken op promotie.