De speelsters zetten een aanval op in het 
Pingotoernooi van Twijzelerheide.
De speelsters zetten een aanval op in het Pingotoernooi van Twijzelerheide. Foto: Ingezonden

Voetbalnieuws: nacompetitie en toernooi

SURHUISTERVEEN - 't Fean'58 blijft derdeklasser. De thuiswedstrijd tegen SC Franeker werd gewonnen met 3-0.

't Fean had de eerste wedstrijd ook al gewonnen met 0-3 en besliste dit degradatieduel in eigen voordeel. "Wij hadden natuurlijk veel dikker moeten winnen", vond speler Joost Nieuwenhuis en zo was het ook.

AUGUSTINUSGA - Door een Houdini-act blijft ASC uit Augustinusga vierdeklasser. Na de 3-0 nederlaag uit tegen Ouwe Syl leek handhaving voor ASC een kansloze missie, maar ASC won thuis met 6-3, na verlenging. Vervolgens nam ASC de penalty's beter.

TWIJZELERHEIDE - It Hokje is zaterdag voor de derde achtereenvolgende keer winnaar van het Pingo-voetbaltoernooi van VVT geworden. Het team uit Twijzelerheide en omstreken was in de finale te sterk voor de Samba Boys uit Leeuwarden en mag nu de Harm Weistra-bokaal in bezit houden.

Bij de recreanten was De Boefjes van Alle Veenstra veruit het sterkste team. De dames van Café Prins uit Kollumerzwaag waren bij de dames de besten. De sportiefste ploeg van het hele toernooi was die van de VIOD-dames van Driezum. Volgens de organisatie van het Pingo-toernooi was het ondanks het warme weer een geslaagd toernooi.