Lezing over mantelzorgers

BURGUM - Van 5 tot en met 11 juni is het de week van de Jonge Mantelzorger. Er is een inspirerende lezing met een frisse blik op jonge mantelzorgers op donderdag 8 juni van 10.00 tot 12.00 uur in De Pleats in Burgum.

Opgaven graag zo snel mogelijk op of na 1 juni bij KEaRN Steunpunt Mantelzorg, e-mail: mantelzorg@kearn.nl.

Heb je verdere informatie nodig (bijvoorbeeld over de activiteiten voor jonge mantelzorgers) dan kun je mailen of bellen met Steunpunt Mantelzorg Tytsjerksteradiel en Achtkarspelen.

In deze week heeft het steunpunt mantelzorg aandacht voor jongeren die opgroeien met zorg. Dit kan zorg zijn voor een vader of moeder, maar ook een broertje of zusje die zorg nodig heeft. In deze week worden er door het steunpunt verschillende activiteiten voor en met jongeren georganiseerd.

Tangokwintet
'Feca con chele'

BURGUM - Het tangokwintet 'Feca con chele' geeft zaterdag 3 juni om 20.15 uur een concert aan de Kruiskerk aan de Nieuwstad 5 in Burgum.

Het Nederlands-Duitse ensemble speelt Zuid-Amerikaanse muziek van onder andere Astor Piazzolla. Dit kwintet wordt gevormd door Harry Dijkstra (bandoneon), Iona Cadar-Freisinger (viool), Anne Tresselt (viool), Tim Nobel (contrabas) en Rob Nijboer (gitaar). De laatste is docent gitaar bij cultuurcentrum de Wâldsang.

Duitse media waren bijzonder lovend over de interpretaties die 'Feca con chele' gaf aan het uitgevoerde repertoire.

Entree: € 7,50 per persoon, tot en met 17 jaar € 2,50. (kaartverkoop 's avonds in de Kruiskerk). Meer info op www.cultuurcentrumdewaldsang.nl

'Koning van het Grasland'

TYTSJERK – De voorstelling 'Koning van het Grasland'' is op 2 en 3 september te zien bij een bijzondere locatie in Tytsjerk, bij boer Venema.

Het is een voorstelling over boeren, die bij boeren wordt gespeeld. Stichting Pier21 en toneelgroep Jan Vos hebben dit georganiseerd. Het wordt gecombineerd met het 'Ontwakend Landschap', waarbij bezoekers slapen en ontwaken in de vrije natuur.

Na de voorstelling kunnen bezoekers napraten bij een kampvuur, waar ze de nacht doorbrengen in een veldbed. De volgende ochtend wordt iedereen 'natuurlijk' en op een bijzondere manier gewekt.

Voor kaarten en informatie: website www.pier21.nl