'Kom bij de boer' op 10 juni

SUWALD/TYTSJERK - Altijd al eens een kijkje willen nemen op een boerenbedrijf? Benieuwd naar de werkzaamheden op een melkveebedrijf of kalverhouderij of heeft u zin in een leuk en leerzaam dagje uit? Op 10 juni houdt de plaatselijke LTO/AJF-afdeling weer een fietstocht/autotocht 'kom bij de boer'. U bent welkom op vier boerderijen in Suwâld en Tytsjerk. Starten kan op ieder deelnemend bedrijf. Check Facebook 'kom bij de boer' voor meer info.

Orgelconcert

DRACHTEN - Organist Everhard Zwart geeft woensdag 7 juni een concert in de Grote Kerk. Zwart, geboren op 5 augustus 1958, kreeg op jonge leeftijd orgellessen van zijn vader. Vanaf dat moment vond hij orgelspelen geweldig en is hij zich verder gaan verdiepen in het instrument. Het orgelconcert begint om 20.00 uur.

Opritverkoop en open tuinen
in Niawier

NIAWIER - Op 17 juni van 9.30 tot 13.00 uur is er weer opritverkoop in Niawier. Bewoners die producten hebben die ze graag willen verkopen, kunnen deelnemen aan het evenement en de producten op hun oprit of in hun garage zetten. Deelnemers kunt u herkennen aan de uitgehangen vlag, maar ook is er een plattegrond verkrijgbaar met alle deelnemers.

Ook is er de mogelijkheid om een aantal mooie tuinen te bezoeken, zowel privé-tuinen als de dorpstuin. Geniet van de bloemen, kleuren en geuren. In één van de tuinen kunt u genieten van een kop koffie of thee met een zelfgebakken lekkernij. De open tuinen zijn te herkennen door een groen lint aan de vlag.

Wandeltocht De
Trochsetters (60)

BOORNBERGUM - Wandelvereniging de 'Trochsetters' bestaat zestig jaar. Op 10 juni organiseert de vereniging een wandeltocht vanuit Boornbergum.

Er kunnen verschillende afstanden gewandeld worden. Deze wandelroutes worden voorzien van pijlen, en de deelnemers krijgen een routebeschrijving mee.

Tussen 9.00 en 10.00 uur kunnen de wandelaars van de 25-30 kilometer starten. Deze routes gaan langs Smelle Ie en richting de Kraanlannen bij De Veenhoop.Tussen 10.00 en 13.00 uur kunnen de wandelaars voor de 5, 10 en 15 kilometer starten. De start is vanuit Dorpshuis 't Bynt in Boornbergum.

Inschrijven kan op de dag zelf. De kosten zijn € 4,-. Voor leden van de wandelbond zijn de kosten € 3,-. Geïnteresseerden zijn welkom op 10 juni in Boornbergum.