Arjan Jongsma bespeelt verschillende marimba's, zo ook op Pinksterzondag 4 juni.
Arjan Jongsma bespeelt verschillende marimba's, zo ook op Pinksterzondag 4 juni. Foto: Ingezonden

Arjan Jongsma speelt marimba in Drachtster kerk

DRACHTEN - In de reeks Fermanjeconcerten speelt Arjan Jongsma, oud-leerling van de Ferwerda Academie, op zondag 4 juni vanaf 16.00 uur in de doopsgezinde kerk in Drachten.

Op het programma staat onder andere werk van J.S Bach (Toccata BWV 913), E. Grieg (Poetische Tonbilder) en Joseph Schwanter (Velocities). Arjan Jongsma (1995) was leerling van Roel Jan Jong sma via Centrum voor de Kunsten de Meldij in Drachten en maakte deel uit van de Talentenklas van de Ferwerda Academie en de JTK van het Prins Claus Conservatorium. Vanaf september 2013 studeert hij Klassiek Slagwerk aan het Conservatorium van Amsterdam. Arjan volgde Summer Schools, zoals het Mallet & Percussion Camp van Ney Rosauro in Orlando en de International Marimba Academy van Keiko Abe in Lausanne.

Hij volgde vele masterclasses. Op 28 juni hoopt hij zijn Bachelorexamen aan het Conservatorium te behalen.

Arjan maakt deel uit van het Colori Ensemble, bestaande uit fluit, hobo, marimba en piano. Met dit ensemble bracht hij de afgelopen jaren verschillende werken van hedendaagse componisten in première en werkte hij mee aan de Peter Schat Special van VPRO Vrije Geluiden in 2013. In samenwerking met het Frysk Muzyk Argyf presenteerde het Colori Ensemble in 2015 de cd 'Colori miti' voor het label Aliud Records.

Sinds 2011 is Arjan 'endorser' van de firma Majestic Holland in Heerenveen. Hij bespeelt de M8650H 5 octaaf marimba, de M7743H 4 1/3 octaaf marimba en een V7530G vibrafoon. Een optreden van Arjan Jongsma is een aanrader voor liefhebbers van slagwerk en klassieke muziek. Toegang € 5,00 per persoon. Vanaf 15.30 uur zijn de kerkdeuren geopend.