Vaar mee op historische boot van KNRM

EARNEWALD - Belangstellenden kunnen tijdens de Pinksterdagen meevaren op een historische reddingsboot van de KNRM. Het vertrek vindt plaats vanaf bungalowpark It Wiid.

In het Pinksterweekend is het KNRM Station Harlingen aanwezig in Earnewâld, en wel op Bungalowpark It Wiid. Ze zijn daar met de historische (strand) reddingsloep Dr Ir S.I. Louwes.

Belangstellenden mogen gratis meevaren op dit prachtig gerestaureerde schip om kennis te maken met het belangrijke werk van de Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij. Vrijwilligers vertellen graag over hun werk en hebben mooie en spannende verhalen over het redden van mensen op zee. Ze vertellen hoe ze soms op spectaculaire wijze mensen in veiligheid brengen. Kortom leuk voor jong en oud.

Rondvaarten zijn op zaterdag 3, zondag 4 en maandag 5 juni, van 11.00 tot 16.00 uur. Opstappers-belangstellenden zijn welkom op de kade bij restaurant de Buitenplaats op It Wiid, Koaidyk 8. Dit is naast het veerpontje naar Earnewâld, Een vaartocht duurt ongeveer dertig minuten.

Telefonische info via gastenservice It Wiid 06-43161617 en www.bungalowparkitwiid.nl

Op het park zijn luxe 2- tot 20-persoons comfortabele en luxe tot zeer luxe (VIP) bungalows te huur met luxe sloep, buitenspa, sport en adventure met kano's-kayak, kinderbungalow. De bungalows zijn ook ideaal voor familieweekenden.