Pinksterfair Nijega

NIJEGA - Op Pinkstermaandag van 12.00 tot 17.00 uur wordt in Nijega voor de zevende keer de 'landelijke' Pinksterfair gehouden aan de Kommisjewei 56.

Met maar liefst veertig stands is er een divers aanbod van landelijke producten, zoals jams en chutney's, brocante, kleding, groen, kaas, wijn en woonaccessoires. De entree is 2,50 euro en met een entreebewijs krijgt men gratis een kop koffie of thee.

Tropische Kas

BEETSTERZWAAG - Het historisch kassencomplex 'De Tropische Kas' ligt binnen de voormalige buitenplaats van de familie Lycklama à Nijeholt in Beetsterzwaag. Op zondag 4 juni organiseert de Tropische Kas hier een wandeling.

De wandeling start om 14.00 uur bij het ingangshek. De deelnemers aan deze excursie maken kennis met een groot aantal boeiende en bijzondere plekken in het park, zowel op het gebied van natuur- als cultuurhistorie.

De kosten zijn € 5, inclusief een kopje koffie of thee. Op alle eerste zondagen van de maand tot en met oktober organiseert de Tropische Kas deze wandeling. www.tropischekas.nl.