Harkemase Boys stuit op FC Lisse

VELDHOVEN - Harkemase Boys heeft zich zaterdag dankzij een uitzege op UNA geplaatst voor de finale van de nacompetitie. De Friezen moesten in Veldhoven een 0-1 nederlaag goedmaken en dat lukte: het werd 1-3.

Een kopbal van Jens Jurn Streutker zorgde voor de vroege 0-1. Kort voor rust kwam UNA op gelijke hoogte, maar na rust scoorde Streutker opnieuw. Nadat UNA met tien man verder moest, scoorde Heine Uuldriks de belangrijke derde treffer. De tegenstander in de finale is FC Lisse. Dinsdag was de eerste wedstrijd in Lisse, zaterdag de return in Harkema.

De ploeg van Henk Herder had drie kwartier om minstens een goal te maken voor een verlenging. Jens Jurn Streutker begon in de zestigste minuut aan een opmars vanaf eigen helft. Hij kon ver komen en gaf de bal mee aan Matthijs Hardijk op rechts. Zijn voorzet werd weggewerkt, maar Hardijk kreeg een nieuwe kans. Bij poging twee kopte Streutker de bal zelf opnieuw tegen de touwen: 1-2.

Oebele. Schokker stond aan de basis van de derde treffer. De bal belandde bij Uuldriks, die met een houterige halve omhaal de bal in het doel werkte: 1-3 dus en Harkemase Boys op rozen.