Turnkampioene Mellanie Mertens van SV Damwoude.
Turnkampioene Mellanie Mertens van SV Damwoude. Foto: Ingezonden

Friese turnkampioenen DGC en SV Damwoude

DAMWALD - Aan het Fries kampioenschap turnen op zaterdag 20 mei deden verschillende clubs mee.

Ivye Ovbiagbonhia van DGC Drachten behaalde op de balk plek 3 (12.400), Dian van Kuijk behaalde een eerste plaats met een score van 13.750. Mare Hager werd derde op het onderdeel sprong (13.650).

Marije van Manen en Nynke Hoekstra deden mee in het niveau Junior G. Nynke sprong deze wedstrijd over de pegasus met de plank in plaats van minitrampoline, en dat was al een persoonlijke overwinning op zich. Op de brug wist ze met 11.350 een tweede score neer te zetten.

Voor Marije van Manen werd het een dag om nooit te vergeten. Op brug wist Marije bóven de score van Nynke te komen (11.550) en werd ze Fries kampioen.

Xiao Mei Harms van WSBF uit Surhuisterveen wist een mooie wedstrijd te turnen in de categorie Instap D1. In het eindklassement leverde dit het jonge talent van de Feanster turn- en acrovereniging een bronzen medaille op.

Mellanie Mertens veroverde voor de organiserende SV Damwoude het goud in de categorie junior H, met een puntentotaal van 43,450. Mellanie turnde erg goed. Vooral op de brug, balk en vloer turnde ze erg sterk en kwam boven 11.000 punten. Ze mocht dan ook op het erepodium plaatsnemen.

Renske Driessen van Maas Buitenpost kwam uit in de categorie jeugd 2G en won een zilveren medaille.