Friese Sporten Festijn en Lauswolt Golf Open

DRACHTEN – Op 26 mei vanaf 10.00 uur organiseert Stichting Spotlights het Friese Sporten Festijn op het Wisselveld op de Sportlaan in Drachten. Er zullen drie typisch Friese Sporten centraal staan.

De editie in Drachten is één van de zes evenementen die gedurende de maand mei in Fryslân worden georganiseerd. Iedereen tussen de 8 en de 88 jaar heeft de mogelijkheid om kennis te maken met fierljeppen, kaatsen en Frysk damjen. Dankzij een bijdrage van de Provincie Fryslân kunnen deelnemers gratis meedoen. Er is een ochtend- en middagprogramma. Ervaring is niet nodig want de sporten worden duidelijk uitgelegd. Iedereen die geïnteresseerd is kan dus meedoen.

BEETSTERZWAAG - Op 27 en 28 mei wordt Lauswolt Golf Open gespeeld. Bezoekers hebben gratis toegang. Zeventig Nederlandse golfprofessionals en topamateurs strijden in een tweedaags, 36-holes open strokeplaytoernooi tegen elkaar. Het is iedereen toegestaan om bij de holes te gaan kijken of met een 'flight'mee te lopen. De golfbaan ligt in de bossen van Beetsterzwaag. Op 26 mei is er in de achtertuin van het hotel een oefenparcours aangelegd voor kinderen tot 13 jaar. Zij kunnen gratis kennismaken met de golfsport die steeds populairder wordt. Info: www.golfclublauswolt.nl