Ook dit duel om de bal tegen KV Oerterp/VKC wordt gewonnen door thuisclub KF De Wâlden (in zwarte tenues). Foto: Klaas Rozema

KF De Wâlden ligt op titelkoers na winst

TYTSJERK - De korfballers van KF De Wâlden wonnen zaterdagmiddag in eigen huis zeer eenvoudig van Oerterp/VKC. Binnen no time was het 8-0 en de teller van de thuisploeg stopte pas net voor de veertig. Omdat de gasten in de tweede helft prima meescoorden eindigde de doelpuntrijke wedstrijd in 38-24.

De spannendste momenten waren zaterdagmiddag daarom niet tijdens, maar meteen na het duel in Tytsjerk. Nadat De Wâlden zelf simpel had afgerekend met Oerterp/VKC, moesten de spelers een kleine vijf minuten wachten op de uitslag van de wedstrijd in Zwolle, waar concurrent Hoogkerk gelijk stond met Sparta.

Na enkele minuten klonk er een luid gejuich: Hoogkerk had verloren bij Sparta, waardoor De Wâlden komende week kampioen kan worden op bezoek bij De Parabool. "Het is heel fijn dat we het zelf kunnen beslissen. En je niet afhankelijk bent van een beslissingswedstrijd of je kampioen wordt", sprak een blije Bareld Bos.

Schotvaardigheid

Over de wedstrijd tegen Oerterp/VKC ging het nog maar weinig. Ten onrechte eigenlijk, want De Wâlden speelde uitstekend. Zelfs voor de ploeg van trainer Sake Koelma was de schotvaardigheid enorm hoog. Sjieuwke van der Veen en Johan Linthof waren de topscorers, maar eigenlijk deed elke speler een duit in het zakje.

Linthof kreeg overigens geen centimeter ruimte, maar werd door de loepzuivere kanonskogels van zijn vakgenoot Bos - passes die je bij geen enkele andere korfballer ziet - toch telkens vrijgespeeld. "We spelen inmiddels al drie jaar samen", vertelde Bos. "Dat helpt zeker mee. Je leert elkaars looplijnen herkennen. De dames, Marije Jager en Lisette Henstra, zijn ook heel belangrijk in ons vak. En voor de steun én voor hun eigen kansen." Door de ruime voorsprong was er voor Sake Koelma ruimte om Kor Mulder een publiekswissel te gunnen. De routinier was bezig aan zijn laatste thuiswedstrijd en werd voor een passend afscheid binnen de lijnen gebracht.

De Parabool

Het enige smetje op de hele middag was het feit dat de veertig doelpunten nét niet werden bereikt. Maar vijf minuten na het laatste fluitsignaal waren de uiteindelijk 38 treffers vergeten en ging de blik op komende week. Want De Parabool is een prima ploeg die het bijna elke tegenstander in deze competitie lastig maakt - zo ook De Wâlden in de eerste ontmoeting. Bos: "Op papier is het een mindere tegenstander en we zijn in goeden doen, maar De Parabool uit is altijd lastig. We moeten nog één keer vlammen en dan hebben we hopelijk een heel mooi feestje."